DENKERS 

Ieder jaar wordt in januari in Wijk aan Zee het Tatasteel Chess georganiseerd. Tatasteel Chess staat bekend als het 'Wimbledon' van het schaken. De sterkste schakers van de wereld zijn op dit meest prestigieuze tournooi van de partij. In dezelfde zaal waar de internationele grootmeesters hun zetten doen, spelen jonge en oudere liefhebbers  hun eigen wedstrijden.EEN RACE MET EEN GOUDEN RAND

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens het Wereldkampioenschap ParaCycling 2019 in Apeldoorn. Ik heb tijdens dit kampioenschap Ricardo Ten Argiles gevolgd. Ricardo moet door een ongeluk in zijn jeugd beide onderarmen en zijn linker onderbeen missen. Ondanks dit gemis heeft hij zich ontwikkeld tot een echt multi-talent in verschillende sporten. Zo behaalde hij als zwemmer 3 gouden medailles op 4 Paralympische Spelen. Na een succesvolle overstap naar het wielrennen behaalde hij 4 wereldtitels. Ik heb Ricardo in beeld gebracht tijdens zijn voorbereiding, zijn race en tijdens het spelen van het Spaanse volkslied. Ricardo is naar mijn mening een geweldige doorzetter, iemand met geweldige veerkracht. Diep respect voor hem !EEN JONGE GROOTMEESTER

Portretten schaakgrootmeester Jorden van Foreest. 


THE WALL OF SHAME

De Wall of Shame is een door Arnold Gronert bedacht kunstproject in Petten aan Zee. Met dit project wil de kunstenaar mensen bewust maken hoeveel afval er rondzwerft. De kunstwerken zijn gemaakt van afval gevonden langs de kust tussen SintMaartenszee en Petten aan Zee.


HET IS BIJNA KOERS !

Parijs - Roubaix is de zwaarste wielerklassieker. De Hel van het Noorden is bij welke weersgesteldheid dan ook een enorme inspanning en uitdaging. Hier een aantal beelden gemaakt voor het geweld van de wielerkaravaan losbarst.


SPORTER EN COACH / COACH EN SPORTER

De sportvrouw/ sportman en de coach is een serie over ontspanning brengen, vertrouwen geven, aanmoedigen, delen van blijdschap en delen van verdriet.


EEN MOOIE MORGEN

Een vroege morgen aan het strand. Het belooft een schitterende zomerdag te worden. De strandtent wordt er klaar voor gemaakt


EEN GRIEKSE MYTHE

Stefanos Tsitsipas. Hij  bereikte in 2019 de halve finale van de Australian Open en in 2020 de halve finale van Roland Garros. Hiermee is hij de jongste speler die in de halve finale van een grandslamtoernooi stond. In 2021 stond hij in de finale van Roland Garros, hij verloor deze finale van Novak Djokovic.

STAREDOWN

Het is traditie geworden om voor een ( kick )- bokswedstrijd je tegenstander mentaal uit te schakelen in een staredown. Het gevecht begint eigenlijk op het moment van de staredown, dus nog voor de boksers ook maar een voet in de ring hebben gezet. Het is een manier om je tegenstander psychologisch klein te krijgen. Je staart iemand letterlijk naar beneden. Kenners geloven dat  je je rivaal zo mentaal de eerste klap kan uitdelen. Sony Liston was in de jaren 70 de eerste die zijn tegenstanders naar beneden staarde.